Zmerajme si sily v IT

Na ZŠ Krásno nad Kysucou prebiehal v školskom roku 2023-2024 projekt “Zmerajme si sily v IT“, ktorý bol určený žiakom 6.-9.ročníka a realizovali ho učitelia informatiky, geografie a výtvarnej výchovy. V 6. ročníku žiaci súťažili s vytvorenými stavebnicami s microbitmi o "Najkrajšie zvieratko" a žiaci 7. ročníka poskladali a programovali tancujúce zvieracie roboty "Rodinku úžasných".

Okrem nadobúdania digitálnych zručností si žiaci v 8. ročníku zlepšovali aj komunikačné a prezentačné schopnosti v projekte "Krásno nad Kysucou, mesto, v ktorom žijem" pri tvorbe videoupútavky a v 9. ročníku si zdokonaľovali aj svoje praktické zručnosti v projekte "Výrobok, ktorý daruje VIANOCE". Vďaka novým pomôckam, zariadeniam a zaujímavým aktivitám sa vyučujúcim podarilo prebudiť záujem žiakov o technickejší svet, o programovanie, či o prácu s modernými prístrojmi. Vytvorením atraktívnych súťaží (medzi chlapcami a dievčatami) vo veľkom motivovali aj dievčatá, čo sa predtým až tak nedarilo.

Finančné prostriedky boli použité na nákup sad microbitov, stavebníc a potrebných adaptérov, ovládačov, ako aj nahrávacieho štúdia, dronu, laserového grafického stroja a kresliaceho plotera.

Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore grantového programu Nadácie Orange Digitálna budúcnosť 2023/2024.

Projektový team

Galéria k článku