Mesto zakúpilo AED defibrilátor

Aj vplyvom počasia a pribúdajúcich tropických horúčav, ktoré momentálne sú na Kysuciach, pravidelne dochádza k zvýšenému počtu kardiovaskulárnych (srdcovo-cievne) ochorení. V niektorých prípadoch je možné zachrániť ľudský život rýchlym použitím lekárskeho prístroja AED defibrilátora, ktorý je od dnes k dispozícii aj v našom meste. Umiestnený je pri vchode na budove mestského úradu.

„Defibrilátor dokáže ovládať aj laik, pretože všetky potrebné informácie a postup ako ho použiť dostanete hneď po spustení zariadenia. Zo skúseností z iných miest, sme sa rozhodli zakúpiť kvalitný defibrilátor s ochrannými prvkami proti ukradnutiu, či vandalizmu. Každý, kto chce použiť defibrilátor, musí zavolať na číslo 112, alebo 155, kde musí zadať PIN kód, po ktorom sa následne otvorí skrinka. Zároveň môžu byť poskytnuté informácie ohľadom prvej pomoci riadením pracovníkom zo 112. Defibrilátor je umiestnený priamo pod oknami mestskej polície, kde ho sníma kamera s rozšíreným rozpoznaním biometrických prvkov tela a tváre,“ vysvetlil primátor J. Grapa.

Veríme, že defibrilátor bude používaný čo najmenej a to iba v nevyhnutných život ohrozujúcich prípadoch, v ktorých pomôže zachrániť život.

Galéria k článku