Kontrolný deň na prístavbe MŠ so ZŠ Kalinov

Demografická krivka na Slovensku ale i na Kysuciach sa nevyvíja pozitívne, rodí sa čoraz menej detí. Aj napriek vývoju záujem o umiestnenie do materskej školy v našom meste rastie.

Minulý školský rok sme otvorili nové triedy a zdalo sa, že máme dostatok kapacity. Tento rok to už žiaľ, pravda nie je. Všetky miesta sú plne obsadené, nielen v centrálnej Materskej škole Lesnícka, ale aj v mestskej časti Blažkov a Kalinov. Veľká zásluha patrí vedeniu mesta, ktoré už pred rokmi začalo s prípravou prístavby novej MŠ Kalinov, v ktorej bude možné umiestniť deti už od 2 – 6 rokov.

„Kontrolný deň stavby v tomto týždni preukázal, že práce pokračujú podľa harmonogramu. Zatiaľ je vybudovaná základná doska a stavia sa murované prvé podlažie, betonujú sa piloty. Chceme využiť letné prázdniny na zemné práce, prípojky vody, kanalizácie a ďalších sietí, aby sme neohrozili vyučovací proces v MŠ a ZŠ. Vzhľadom k tomu, že sme obmedzili možnosť pohybu počas výstavby, chcem poďakovať za trpezlivosť zamestnancom MŠ a rodičom žiakov. Odmenou budú, dúfam, že už v novom školskom roku moderné priestory, ktoré budú spĺňať kritéria 21. storočia a tešiť sa môžu nielen deti, ale i zamestnanci.

Počtom sa zvýšil záujem o umiestnenie v predškolskom zariadení a nastavajú nové problémy, podľa mňa tie radostnejšie, lebo rodine s deťmi sa v našom meste venuje zvláštna pozornosť. Pretože sú budúcnosťou nášho mesta a zárukou ďalšieho rozvoja a napredovania. Som vďačný, za každú rodinu, ktorá sa rozhodla bývať a vychovávať deti práve v meste Krásno nad Kysucou“, uviedol primátor Jozef Grapa.

Po vybudovaní diaľnice D3, ktorá dostáva jasné kontúry, by mohla byť začiatkom roka 2029 spustená do prevádzky. Snažíme sa preto mesto budovať tak, aby bolo pripravené na zvýšený záujem o bývanie aj zo vzdialenejšieho okolia.

Galéria k článku