Zmodernizovaná škôlka v Blažkove znovu privítala deti

Naše mesto chce byť moderným mestom poskytujúce nielen vhodné bývanie a zamestnanie ale aj služby spojené s tým. Najmä mladé rodiny potrebujú svoje ratolesti umiestniť do predškolského zariadenia tak, aby sa rodičia mohli venovať svojej práci. Podľa vyjadrenia primátora Jozefa Grapu ak chceme aby mladé rodiny zostávali bývať v našom meste a ďalšie tu prichádzali je potrebné poskytovať všetky služby od najmenších až po tie seniorské.

Doteraz sme mohli do materskej školy z kapacitných dôvodov brať deti len od troch rokov, ale tlak rodičov bol aby sme prijímali i mladších. Problém to bol najmä pre matky, ktoré chceli nastúpiť do zamestnania, ale ich deti, ktoré sa narodili od septembra do konca roka, nemali na začiatku školského roka tri roky.

Preto sme sa rozhodli vybudovať ďalšie kapacity a od nového školského roku sme otvorili ďalšie miesta v mestskej časti Blažkov. Modernú učebňu sme vybavili i pre hendikepované deti, či už slabozraké alebo slabopočujúce. Označenie jednotlivých miestností a tried je vizuálne, zvukovo i hmatovo tak, aby sa mohli ľahko orientovať.

Vybudovali sme výťah i na triedu na prvom poschodí. Obidve triedy sú vybavené novým nábytkom, posteľami a bezbariérový vstup je zabezpečený do celej budovy.

Želáme detičkám a ich rodičom, nech tieto priestory s radosťou využívajú, pani učiteľkám nech sa im v nových priestoroch dobre pracuje a spoločne všetkým prajeme spokojný život v našom meste.

Galéria k článku