Predzáhradky skrášľujú sídlisko v Zákysučí

Mesto Krásno nad Kysucou má čoraz viacej nájomných bytov. Ako dobrý správca sa stará nielen o byty, ale aj o prostredie, v ktorom nájomcovia bývajú.

„Milo ma prekvapili externé kvetinové úpravy, ktoré sú vysadené pred bytovkami v Zákysučí, hoci nájomcovia nie sú vlastníkmi bytov. Pred bytovkami a okolo ostrovčekoch na parkovisku si svojpomocne urobili kvetinové záhony a nasadili okrasné kríky. Nájomcovia sa o svoje okolie oveľa viac starajú ako vlastníci bytov na ostatných sídliskách. Preto sme využili možnosť získať finančné prostriedky z eurofondov, aj keď primárne boli určené pre krajské a okresné mestá. Podarilo sa nám uspieť, aj napriek tomu, že sme malé mesto a mali sme handicap oproti veľkým mestám. Teším sa, že mestské nájomné bytovky získajú na hodnote. Najmä pre najmladších obyvateľov sídliska sa zlepší životný priestor, kde bývajú. Sídlisko v Zákysučí svojim počtom obyvateľov prevyšuje niektoré obce a po pripočítaní obyvateľov z rodinných domov je už jednou zo stredných obcí. Preto vybudovanie viacúčelového ihriska bolo nutnosťou, aby sa menšie i tie dospievajúce deti mali kde realizovať“, povedal primátor mesta Jozef Grapa.

V uplynulých dňoch sa za účasti primátora mesta a stavebného dozoru uskutočnil kontrolný deň a skonštatovali, že harmonogram prác sa plní a je už dokončené viacúčelové a workoutové ihrisko. V krátkom čase bude dokončené aj detské ihrisko a pre rodiny štyri krbové ohniská, kde budú môcť s deťmi tráviť voľný čas pri opekačke, či organizovať komunitné stretnutia. Čoskoro bude dokončená aj kolobežková dráha a promenáda v okolí rieky Kysuca. V súčasnosti sa pripravujú rozvody elektrického prúdu, vzhľadom k osvetleniu plochy.

Veríme, že obyvatelia spomínaného sídliska sa budú o tieto priestory starať ako o svoje predzáhradky, ktoré vyrástli pred bytovými domami.

Galéria k článku