Budova Základnej umeleckej školy dostala nový vzhľad

Enviromentálny fond

Mesiace júl a august sú časom prázdnin, dovoleniek a ľudia často tieto horúce letné dni využívajú práve na dovolenkový oddych. Avšak toto obdobie prázdnin je vhodné aj na rekonštrukciu a údržbu školských budov, ktoré sú prázdne, a tak sa dajú práce vykonávať v širšom rozsahu. Vedenie mesta využilo práve toto obdobie na rekonštrukciu jednej z najstarších mestských budov, v ktorej sídli Základná umelecká škola (ZUŠ).

Podľa vyjadrenie primátora mesta Ing. Jozefa Grapu: „mali sme už dlhšiu dobu v pláne zrekonštruovať tento objekt v strede mesta, ktorý nepôsobil esteticky. Tak ako vždy sme sa najskôr snažili získať finančné prostriedky mimo rozpočtu mesta, avšak keď dlhšie obdobie neboli vhodné dotačné systémy, využili sme minulý rok výzvu z Environmentálneho fondu na úsporu energií. Prostriedky z rozpočtu mesta tým pádom môžeme použiť najmä na dofinancovanie platov pracovníkov škôl, či už materských, základnej, základnej umeleckej školy, ale i na úpravu a údržbu zariadení vo vlastníctve mesta.“

Budova ZUŠ prechádza nie len vonkajšou úpravou (zateplenie, výmena okien, výmena dažďových žľabov, inštalácia hromozvodov, ale i vnútornou rekonštrukciou a výmenou rozvodov tepla, teplej úžitkovej vody, osvetlenia a ďalšími rekonštrukciami.

Financie poskytol Environmentálny fond, názov projektu „Obnova Základnej umeleckej školy Krásno nad Kysucou," v rozsahu 96 726 €.

Dúfame, že žiaci po prázdninách budú milo prekvapení novým vzhľadom budovy a spolu so zamestnancami budú mať krajšie a plnohodnotnejšie podmienky na vyučovanie.

Galéria k článku